, 2022/11/23

A szilvalevelű bangita (Viburnum prunifolium) a mácsonyavirágúak (Dipsacales) rendjébe, ezen belül a pézsmaboglárfélék (Adoxaceae) családjába tartozó faj.

Szilvalevelű bangita

Az USA középső és déli területeiről származó kis növésű fa igen gyakori a nagy kiterjedésű erdőkben és a száraz, sziklás domboldalakon. Görbe törzse, amely 5 m magasra is megnőhet, kemény. Szétterülő ágainak színe kezdetben fényes vörös, majd zöld színű lesz. Fordított tojás alakú, rövid levélnyélen ülő levelei csupaszok, finoman fogazottak.

A Viburnum Prunifolium Mother Tincture homöopátiás gyógyszer, amely elsősorban a reggeli rosszullétek leküzdésében segít; csökkenti az asztmát; növeli a fogamzás esélyét és erősíti a szülést. Segít enyhíteni a vajúdási fájdalmat, és kevésbé kínzóvá és elviselhetővé teszi azt.

Ehető felhasználás

Ehető részek: Termés

Gyümölcs - nyersen vagy főzve[2, 5, 55, 62, 200, 257]. Vékony, száraz, édes ízű gyümölcshús[11, 159, 227]. A termés mérete és minősége kissé változó, a legjobb formák nyersen, míg másokból konzervet stb. készítenek[183]. Az íze fagy után a legjobb[22, 46, 61]. A tojásdad termés kb. 17 mm hosszú, és egyetlen nagy magot tartalmaz.

Gyógyászati felhasználás

A Plants For A Future nem vállal felelősséget a növények használatából eredő káros hatásokért. Mindig kérjen tanácsot szakembertől, mielőtt gyógyászati céllal használna egy növényt. Abortuszgátló Anódium Görcsoldó Görcsoldó Csillapító Szülési segédeszköz Hasmenés Idegnyugtató Nyugtatószer.

A szarvasbogyót az észak-amerikai indiánok vérhas kezelésére és a méh vérzésének csillapítására használták. Ma már a menstruációs fájdalmak enyhítésére szolgáló speciális gyógymódnak tekintik - a kéreg "szkopoletint" tartalmaz, egy kumarint, amely nyugtató hatással van a méhre, és szalicint, egy fájdalomcsillapítót, amelyet az aszpirin előállításához használnak.

A gyökér és a szárak kérge abortuszcsökkentő, fájdalomcsillapító, görcsoldó, összehúzó, idegerősítő és nyugtató hatású. A teát belsőleg használják fájdalmas vagy erős menstruáció, méhszájprolapsus, reggeli rosszullétek kezelésére, vetélés megelőzésére és szülés utáni görcsök enyhítésére. Használják továbbá görcsös zavarok, kólika és más, az epeutakat érintő görcsös fájdalmak, hisztéria, asztma és ideges eredetű szívdobogás kezelésére. A törzskérget ősszel, a levelek színváltozása előtt, vagy tavasszal, a levélrügyek kinyílása előtt szedik. A gyökér kérgét csak ősszel szedik. Mindkét kéreg szárítható későbbi felhasználás céljából.

A Viburnum Prunifolium homeopátiás anyatej tinktúráról

Más néven Black Haw. Méhserkentőnek és szuperhatásosnak tartják a nehéz menstruációban.

A Viburnum prunifolium MT azonnal korrigálja a terhesség reggeli rosszullétét. Csökkenti a vajúdási fájdalmak hevességét és elviselhetővé teszi azokat. Kontrollálja a szülés utáni vérzést. Nagy ereje van, hogy megmentse a szokványos vetélést és a vetélést. Ha egy erős mérgező gyógyszer segítségével megkísérelték az abortuszt vagy a vetélést, megszünteti a gyógyszer rossz hatásait, és megvédi az embriót, megakadályozva az abortuszt és a vetélést. A meddő nőt szerencsés anyává változtatja a fogantatás és a szülés erejének szabályozásával és megerősítésével. Tanulmányok igazolják görcsoldó, nyugtató és asztmaellenes tulajdonságait.

A Viburnum Prunifolium anyatinktúra homöopátiás gyógyszer, amely elsősorban a reggeli rosszullét leküzdésében segít; csökkenti az asztmát; növeli a fogamzás esélyét és erősíti a szülést. Segít enyhíteni a vajúdási fájdalmakat, és kevésbé kínzóvá és elviselhetővé teszi azokat. Emellett szabályozza a szülés utáni vérzést, és nagy ereje van az abortusz és a vetélés megelőzésére. Ha bármilyen méreg a terhesség megszakításához vezet, ez a gyógyszer képes eltávolítani a méreg rossz hatásait és megmenteni az embriót. Ezért ez egy nagyon jó gyógymód azoknak a nőknek, akiknek nehézségeik vannak a fogantatásban a reproduktív rendszerükben fellépő bármilyen probléma miatt. Görcsoldó, asztmaellenes és nyugtató hatású.

Kumarinokat, flavonokat, metil- és metil-kumarinokat tartalmaz.

A Viburnum Prunifolium okai és tünetei

Menstruációs rendellenességek, görcsös méhfájdalmak, menstruációs kólika a gyógymódja.

A makacs csuklás a Viburnum Prunifolium javallata.

Gyakori terhességek és vérzések a Viburnum Prunifolium javallata.

A kismedencei szervek helyreállításának támogatására a gyógyszer jó eredményeket ad.

Enyhíti a menstruációs panaszokat.

Segít javítani a vérkeringést. szabályozza a magas vérnyomást.

A görcsös fájdalmak enyhítése ennek a gyógymódnak az egyik fő jellemzője.

Szorongás, pánikroham

A Viburnum Prunifolium betegprofja

Mouth: Nyelvrák. Hólyagok a szájban.

Női: Fájdalmas népszámlálás. Ritkás népszámlálás sötét alvadt vérrel. Fenyegető abortusz.

Húgyúti szervek: A húgyúti szervekre gyakorolt hatása ismeretlen, de vizeletürítéskor égő, vérrel kevert vizelet, vizeletürítéskor alhasi fájdalom jelentkezik.

Férfiak: Prosztatarák. Az ondó magömlés előtti magömlése.

Adagolás: Kérjük, vegye figyelembe, hogy az egyes homöopátiás gyógyszerek adagolása gyógyszerről gyógyszerre változik, az állapottól, az életkori érzékenységtől és egyéb dolgoktól függően, Egyes esetekben rendszeres adagokban, napi 2-3 alkalommal 3-5 cseppet adnak, míg más esetekben csak hetente, havonta vagy akár hosszú időn keresztül egyszer adják. Erősen javasoljuk, hogy a gyógyszert az orvos tanácsának megfelelően kell szedni.

Kérjük, hogy a gyógyszer bevétele előtt és után néhány perccel ne fogyasszon semmilyen ételt vagy italt.

Mellékhatások: Terápiás dózisokban nincs ismert mellékhatása ennek a gyógymódnak. Egyes szakirodalmakban azt tanácsolják, hogy vesekő esetén és terhesség alatt ne alkalmazza.

Egyéb felhasználások

Sövény Sövényfa

A növényeket sövényként lehet termeszteni, nyírni lehet őket, hogy formális paravánt készítsenek belőlük. Fa - nehéz, kemény, erős, rideg, törékeny, szoros szemcséjű. Súlya köbméterenként 52 font, de a fák kis mérete miatt nincs kereskedelmi jelentősége.